Tar tid med gjærbakst, først lage deig , så 1 time med heving, bake bollene ut og så 1 time heving igjen....

 Ble en kjempe fin og luftig deig iallefall... Så det lover jo bra...

Litt levende lys på kjøkkenet mens vi baker :-)
Lagde to deiger for å være sikre , ble en del boller, dette er ikke alle .... ;-)
Heve-prossesen er igang, haha... De blir GANSKE store!!!

Jaja, ikke sånn kremen skulle se ut... Noen tips??? Bra, svigermor har laget krem også... ;-)

Her er oppskriften for de som vil prøve den:

1/2 I naturell yoghurt
Ca. 1-2 dl varmt vann.
1 pakke gjær fersk eller tørr
1 dl sukker
2 ts kardemomme.
50 gr smør (oppskriften sier meieri smør som skal settes så det blir mykt , men jeg brukte vanlig flytende Melange...)
Ca. 1 kg mel.
Rosiner om man liker det....

Krem
Kremfløte
Melis
Sukker
blandes....

Sånn gjør du:
Blander yoghurten i vannet,tilsetter sukker, tilsetter gjæret, blander kardommen ut i melet og tilsetter yoghurten/vannet/sukkert litt etter litt...
Tilsetter til sist smøret.

Deigen skal ikke klebe i bollen eller på hendene når de bakes ut, tilsett mer mel om det trengs...

La deigen heve 1 time, rull ut bollene, la de heve på brettene 1 time til,
og stek på 200-225 grader i 10 minutter.

Så får vi håpe svigermor, svigerinne med samboer  liker bollene våre idag :-)
skal som sagt spise middag sammen med de idag hos svigermor, det blir nok koselig....

Ønsker dere en fin fastelavens søndag!!
Har dere også bakt boller til idag? :-)

1 kommentarer:

Sunshine sa...

De bollene så virkelig gode ut!:) Håper du også hadde en fin fastelavens søndag, og jeg vedder på at alle likte bollene kjempegodt!!;)

Når det gjelder de motivene jeg bruker på kortene så er det ferdige stempler for det meste fra Magnolia som jeg fargelegger med Promarker tusjer. En kan lage flere motiver som en legger oppå hverandre, som en slags 3D effekt:) Veldig kjekt syns jeg:)
Klem

Legg inn en kommentar